Ko смо ми ?
Српско Културно Друштво је основано 1990. године са циљем да одржава и пропагира српску културу у Швајцарској, да зближава и омогућује интеграцију Срба, да буде центар окупљања српске дијаспоре и свих пријатеља око тема културе, актуелних догађања и помоћи на разним нивоима. Бројне културне акције, међу којима су позоришне представе, изложбе, разговори, предавања, концерти и традиционални Светосавски Бал, само су неке од наших главних обележја. По свом карактеру и активностима усмереним ка стимулисању културе и размене мисли којима је циљ обогаћивање свакога од нас, Српско Културно Друштво u Женеви је јединствено. То је заједница отворена за дијалог и сваки конструктиван предлог усмерен ка промовисању културе је добродошао.
 
Сав приход од наших активности усмерен је на хуманитарну помоћ. Многи наши чланови имали су прилику да се директно упознају са примаоцима помоћи и другим хумантитарним организацијама и на тај начин ширили своја пријатељства и контакте. Циљ Друштва није слање бројне краткорочне помоћи, него дуготрајно улагање које ће да допринесе стварном решењу проблема оних којима је помоћ потребна.
 
Чланови српског културног друштва нису искључиво Срби. Оно што нас, међутим, све карактерише, је жеља да у оквиру ове заједнице приближимо нама и нашим домаћинима оно што је код нас најбоље. Савко може  да се укључи у рад друштва и једну од његових секција. Сви чланови комитета и друштва добровољно дају своје време, онолико колико желе и могу, за остваривање наше визије српске културне присутности у овом делу света.
last update: , 09.03.2019
ASSOCIATION CULTURELLE SERBE DE GENÈVE
СРПСКО КУЛТУРНО ДРУШТВО ЖЕНЕВA